Wysłany: Nie Lut 22, 2009 8:28 pm Najlepszy okres na post w ciągu roku
Witam.
Według róznorodnej literatury z zakresu medycyny naturalnej, najlepszym okresem w roku, na przeprowadzenie postu jest okres 40 dniowego postu przed Świętami Wielkanocnymi, ponieważ organizm oczyszczony z toksyn łatwiej radzi sobie na wiosnę.
Drugim takim okresem jednak znacznie słabszym, jest czas przed Świętami Bożego Narodzenia.
Pozdrawiam.
jno.mistrzu
Mi się trochę przedłużył okres przygotowawczy i nie wiem, czy zdążę na post. Chociaż ja nie przywiązuję się aż tak do okresów sprzyjających głodówkom. O wiele większą uwagę bym przywiązywał do tego, z jaką wiarą do poszczenia podchodzimy
Jak często mozna przeprowadzac głodówki 10 dniowe. Małachow w swojej książce pisze, że raz na kwartał czyli 4 razy w roku. Chcialbym wlasnie w takim cyklu głodować. Jeśli jest to najlepszy sposób oczyszczanie organizmu to jestem w stanie zgodzic sie na takie rzeczy. Oczywiscie nie zapominam o dokladnych przygotowaniach do głodowki oraz wychodzeniu z niej.
czytalam o glodowkach 7-10 dniowych raz na kwartal,ale oprocz nich dobrze dzialaja jednodniowe raz w tygodniu oprocz tych dluzszych i raz w miesiacu 3 dniowe,wtedy utrzymuje sie organizm w pelnym zdrowiu...
jednodniowe dzialaja profilaktycznie,niby to co sie w tygodniu zjadlo niedobrego przez ten jeden dzien sie usuwa,a dluzsze to juz dzialaja odtruwajaco i uzdrawiajaco
znam ludzi ktorzy jedza 3 dni i jeden dzien poszcza i tak w kolko,poniewaz nie wytrzymuja dluzszych glodowek i wybrali taki sposob,bo ponoc czeste jedniodniowki odpowiadaja dluzszemu oczyszczaniu ale to poprostu dluzej trwa,zawsze to jakies wyjscie i kompromis dla kogos komu post nie wychodzi lub nie jest z roznych przyczyn wskazany
_________________ nigdy nie pozwol by strach przed dzialaniem wykluczyl cie z gry
czytalam o glodowkach 7-10 dniowych raz na kwartal,ale oprocz nich dobrze dzialaja jednodniowe raz w tygodniu oprocz tych dluzszych i raz w miesiacu 3 dniowe,wtedy utrzymuje sie organizm w pelnym zdrowiu...
jednodniowe dzialaja profilaktycznie,niby to co sie w tygodniu zjadlo niedobrego przez ten jeden dzien sie usuwa,a dluzsze to juz dzialaja odtruwajaco i uzdrawiajaco
znam ludzi ktorzy jedza 3 dni i jeden dzien poszcza i tak w kolko,poniewaz nie wytrzymuja dluzszych glodowek i wybrali taki sposob,bo ponoc czeste jedniodniowki odpowiadaja dluzszemu oczyszczaniu ale to poprostu dluzej trwa,zawsze to jakies wyjscie i kompromis dla kogos komu post nie wychodzi lub nie jest z roznych przyczyn wskazany
No to ja wybieram kwartalne 10 dniowe. Jesli to jest najlepszy sposob na leczenie i oczyszczanie sie to posiwece sie zaden problem dla mnie. Do tego oczywiscie dieta rozdzielna pozatym.:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Odkryj uzdrawiającą moc snu. Jak nauczyć się śnić sny, które uzdrowią Twoje ciało, umysł, przywrócą Ci energię i dobre samopoczucie... Pobierz darmowy fragment ...
W jaki sposób odpowiedni zdrowe odżywianie, poprzez dobór odpowiednich produktów żywieniowych i medycyna niekonwencjonalna może polepszyć Twoje ... Pobierz darmowy fragment ...
Poznaj skuteczne sposoby głębokiej relaksacji i radzenia sobie ze stresem, aby móc cieszyć się życiem w pełni... Pobierz darmowy fragment...
Jak skutecznie pozbyć się uciążliwych dolegliwości i wspomóc konwencjonalne leczenie wielu chorób? Zestawy punktów na 70 schorzeń... Pobierz darmowy fragment ...
W jaki sposób młodemu człowiekowi udało się w 90 dni pokonać nowotwór złośliwy? Niezwykle prawdziwa i dająca do myślenia publikacja... Pobierz darmowy fragment ...
Mój skuteczny sposób na reumatoidalne zapalenie stawów i prawie wszystkie, pozornie nieuleczalne choroby... Pobierz darmowy fragment...
Jak poprzez rozwój duchowy osiągnąć szczęście, żyjąc mądrzej i bardziej świadomie? Przejdź przez duchową rEwolucję... Pobierz darmowy fragment ...
Dowiedz się czym jest wegetarianizm, jak możesz na nim skorzystać i dlaczego tyle osób decyduje się na wegetarianizm... Pobierz darmowy fragment ...
Jak samodzielnie, poprzez badanie oczu, skutecznie i niezwykle tanio diagnozować swoje zdrowie? Irydologia i jej tajniki... Pobierz darmowy fragment...
Jak poprzez odpowiedni dobór surowych składników swojego pożywienia możesz odmienić siebie... Pobierz darmowy fragment ...
Jak poprzez Tai Chi Chuan uzyskać harmonię ruchu połączoną z łagodnym rytmicznym oddychaniem, psycho-fizycznym relaksem i poprawić swoje zdrowie... Pobierz darmowy fragment ...