Wysłany: Pią Lip 02, 2010 10:53 pm Początek praktyki i pare pytań
Hej,
Od długiego czasu przygladałem sie UT ale bez wiekszej wytrwalosci i efektow.
Od wtorku mam juz "Urynoterapie" Małachowa i odrazu przeczytałem ją za jednym zachem.
Zaskoczyła mnie ilosc sposobow w jakie mozna wykorzystac mocz. Pozniej poczytalem sporo topicow z forum i juz wiem, ze terapia UT z prawdziwego zdarzenia powinna obejmowac wszystkie drogi uzycia moczu - picie, płukanie ust, zakrapianie nosa i oczu (o ponoć uszu też), lewatywy, nacieranie i masaże. Do tego oczywiscie jak najbardziej naturalna dieta weganska, bez uzywek, przetworzonych, konserw, cukru, GLUTENU - i co najgorsze kwestia pokarmow ktore moga uczulac, a to jest bardzo indywidualna srpawa. Do tego sport najlepiej wytrzymalosciowy tj. bieganie. Tez mysle o sztukach walki.
A wiec obmyslilem sobie taki plan -
I. Codziennie (Świeżą uryną)
-Picie środkowego strumienia porannego moczu oraz moczu tuż przed snem (chociaz niekoniecznie bo czasem nie chce mi sie na siku czekac ), ew w ciagu dnai, tak zeby razem dziennie conajmniej z dwa razy wypijac, tak z pol litra nawet. A to zeby uzupelnic hormony, witaminy, mineraly i co abrdzo wazne na dieciee weganskiej - aminowkasy (chcialbym jeszcze rozwinac ten teamt ale to pozniej)
-Płukanie ust - tak z 10 do 30 minut - aby oczyscic i wzmocnic zeby oraz cala jame ustna
- Zakrapianie oczu i nosa - Nie wiem czy to nie bedzie za czesto tak codziennie, ale zakrapianie oczu - dla wzmocnienia wzroku (1-2 razy dziennie, albo po 'dwie serie' z pipety), oraz zakrapianie nosa - w celu regulacji hormonalnej, 'sprzezenia zwrotnego', ponoc ten sposob odzywia takze mozg, noi oczywiscie dla oczyszczenia zatok i ukladu oddechowego
- Nacieranie twarzy i dłoni, wlosow - to raczej w celach kosmetycznych, tuz przed snem
II. Po uzbieraniu 2 l moczu ktory mozna by odparowac wiec tak co 2-3 dni (Mocz odparowany tak do 1/4)
- Powtorka z płukania ust, zakrapiania oczu i nosa i nacierania ze wzgledu na mocniejszy efekt
- Lewatywa z odparowanej do 1/4 uryny - tak okolo 250 ml
- To co zostanie z pół litra do wypije
III. Raz w tygodniu np. w niedziele (Mocz odparowany do 1/4)
- Masowanie punktów akupunkturalnych i ew. okłady
Sam plan wydaje mi sie dosyc wyczerpujacy i kompleksowy, co o nim myslicie ?
I jedno ale - ten plan wymaga eee ... duzo surowca ;p
Powoli wdrazam sie w UT i mam jescze na koniec pare pytań
- Czy mocz odparowany do 1/4 mozna/warto przechowywac, a jak to ile zeby stracil jak najmniej na wartosci ?
- Zrobilem sobie lewatywe z 1/4, tak na oko 200 - 250 ml, potem 'stojka' i lezenie na boku, ale mimo to mocz prawie odrazu ze mnie wylecial. Czy to jest taka reakcja jelita i to z czasem sie przywyczai czy zagoi ?
EDIT:
-Czy w czasie UT dopuszczalna jest suplementacja witaminami, ale nei rutinoscorbinem tylko takimi lepszymi jakosciowo ?
Z gory dzieki za przeczytanie tego mojego dlugasnego postu ;p
Pozdrawiam
Plan iście zacny;) Obyć tylko dal rade go jak najdłużej realizować
Co do suplementów w proszkach to jabym sobie je darował a skupil sie na zdrowszym jedzeniu Wtedy mocz wydaje sie być mniej odpychający
Lewatywa Niestety jeszcze osobiście nie próbowałem ale jak gdzies czytałem na początku cięzko jest długo przetrzymac zawartość w lepitach Zaleca się samemu powstrzymywać ;wyciek: zapinając mięście kegla (chyba tak to sie piszę) Jak je dobrze wykształcisz napewno Twoja kobieta bedzie bardziej zadowolona podczas zbliżeń;)
Akupunktura Pewnie i w niej cos dobrego jest Nie stosuje wiec nie moge nic powiedzieć
Okłady Napewno jesli się zranisz pomoga błyskawicznie w gojeniu ran A jesli masz alergie skórną również zdziałają cuda Przynajmnie mi pomagają
Przechowywanie odparowanej uryny Pewnie mozna Nie wiem Jeszcze nie stosowałem Ale jak stara uryna tez jest pomocna to moze i stara odparowana Chyba na okłady trzeba próbować i taką i taką Która bardziej bedzie na Ciebie działała tą stosuj
I powodzenia a takich planach
Ps Dlaczego zaczałeś stosować UT? Chodzi o wyleczenie się z jakiejś choroby czy poprawieniu kondycji organizmu?
Poczytaj oraw food zie witaranizmie surowej diecie (a raczej żywności)
Uważam ze w połączeni z UT moze zdziała naprawde wiele;)
Ps2 Srki za blędy Słownik w operze przestał mi działać hihi
Sory, ze tak późno odpisuje, ale nie miałem zbytnio czasu.
Planu do tej pory niestosowałem bo byłem na wakacjach, jestem na głodówce trzydniowej i od poniedziałku wszystko zaczynam ;]
UT zaczynam stosować, żeby wzmocnić organizm, kondycje i poprawić zdolności umysłowe, noi poprawic trochę wygląd skóry, włosów itp. ;p
Na surowej diecie probowałem być w ubiegle wakacje jak zacząłem przygode z głodówkami i UT, ale nie pomogło mi. Moj uklad trawienny jest w jakis sposób uszkodzony albo nadwyrężony bo poprostu nie trawiłem wszystkiego dokładnie, nadal to mam naprzykład z orzechami, dlatego teraz boje się o źródło np. cynku w diecie, w czym z warzyw, kasz, owocow jest go najwiecej ?
Teraz ukladam sobie od nowa diete, a raczej sposob odzywiania.
Wyeliminuje wszystkie produkty odzwierzece, sztuczne (czekolada ), przetworzone i uczulające tj. gluten czy soja. Hehe, jak sie okazalo w Mcd na podkladakach na tacki jest tabela kaloryczna produktow i tam jest spis najbardziej popularnych alergenow ;p
chce wprowadzic ok 4-5 posilkow dziennie. Sniadanie - Weglowe, przekaska, obiad - Białkowy, przekąska, kolacja Koktajl jakis.
Teraz bede sie odzywial glownie wazywami surowcymi (pomidorki, cebulki) i gotowanymi (wrzucam wszystko do gara i gotuje przez 20 minut, tj, marchewki czy buraki ktore sa mocno twarde), kaszami i ryzem oraz straczkami (soczewica, fasola, fasolka) zeby byla jak najwieksza roznorodnosc bialek.
Jedynym zrodlem tluszczu bedzie olej z siemienia lnianego oraz samo siemie zeby zalac organizm omega3. Po jakims czasie zaczne dolaczac orzechy i pestki jak zobacze ze sie juz dobrze trawia. Na początku też mocno ogranicze słodkie owoce zeby mi w kichac nie fermentowały. No, to chyba wszystko ;p
A wiesz coś może o mechanizmie który opisał Małachow, że w moczu znajdują się białka rozbite na aminokwasy, które są dostosowane już do danego orgniazmu i picie moczu 2-3 razy dziennnie uzupelnia zapotrzebowanie na wszystkie bialka ?
Tak sie zastanawiam nad wątroba, jak na nia działa UT ? Wątroba jest tak jakby pośrodku układu pokarmowego, czy więc dochodzi do niej odopowiednia ilośc uryny podczas lewatyw (metodą stójka 1min potem leżenie na prawym boku 30s.) i piciem moczu dwa razy dziennie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Odkryj uzdrawiającą moc snu. Jak nauczyć się śnić sny, które uzdrowią Twoje ciało, umysł, przywrócą Ci energię i dobre samopoczucie... Pobierz darmowy fragment ...
W jaki sposób odpowiedni zdrowe odżywianie, poprzez dobór odpowiednich produktów żywieniowych i medycyna niekonwencjonalna może polepszyć Twoje ... Pobierz darmowy fragment ...
Poznaj skuteczne sposoby głębokiej relaksacji i radzenia sobie ze stresem, aby móc cieszyć się życiem w pełni... Pobierz darmowy fragment...
Jak skutecznie pozbyć się uciążliwych dolegliwości i wspomóc konwencjonalne leczenie wielu chorób? Zestawy punktów na 70 schorzeń... Pobierz darmowy fragment ...
W jaki sposób młodemu człowiekowi udało się w 90 dni pokonać nowotwór złośliwy? Niezwykle prawdziwa i dająca do myślenia publikacja... Pobierz darmowy fragment ...
Mój skuteczny sposób na reumatoidalne zapalenie stawów i prawie wszystkie, pozornie nieuleczalne choroby... Pobierz darmowy fragment...
Jak poprzez rozwój duchowy osiągnąć szczęście, żyjąc mądrzej i bardziej świadomie? Przejdź przez duchową rEwolucję... Pobierz darmowy fragment ...
Dowiedz się czym jest wegetarianizm, jak możesz na nim skorzystać i dlaczego tyle osób decyduje się na wegetarianizm... Pobierz darmowy fragment ...
Jak samodzielnie, poprzez badanie oczu, skutecznie i niezwykle tanio diagnozować swoje zdrowie? Irydologia i jej tajniki... Pobierz darmowy fragment...
Jak poprzez odpowiedni dobór surowych składników swojego pożywienia możesz odmienić siebie... Pobierz darmowy fragment ...
Jak poprzez Tai Chi Chuan uzyskać harmonię ruchu połączoną z łagodnym rytmicznym oddychaniem, psycho-fizycznym relaksem i poprawić swoje zdrowie... Pobierz darmowy fragment ...