Forum.Naturolog.pl Strona Główna Forum.Naturolog.pl

FORUM POŚWIĘCONE NATURALNYM METODOM SAMOLECZENIA
oczyszczanie organizmu, głodówka, urynoterapia, dieta, biorytmologia i inne

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Twoja wyszukiwarka

Poprzedni temat :: Następny temat
Początek praktyki i pare pytań
Autor Wiadomość
Pomidor 
Czasem tu zagląda

Wysłany: Pią Lip 02, 2010 10:53 pm   Początek praktyki i pare pytań

Hej,
Od długiego czasu przygladałem sie UT ale bez wiekszej wytrwalosci i efektow.
Od wtorku mam juz "Urynoterapie" Małachowa i odrazu przeczytałem ją za jednym zachem.

Zaskoczyła mnie ilosc sposobow w jakie mozna wykorzystac mocz. Pozniej poczytalem sporo topicow z forum i juz wiem, ze terapia UT z prawdziwego zdarzenia powinna obejmowac wszystkie drogi uzycia moczu - picie, płukanie ust, zakrapianie nosa i oczu (o ponoć uszu też), lewatywy, nacieranie i masaże. Do tego oczywiscie jak najbardziej naturalna dieta weganska, bez uzywek, przetworzonych, konserw, cukru, GLUTENU - i co najgorsze kwestia pokarmow ktore moga uczulac, a to jest bardzo indywidualna srpawa. Do tego sport najlepiej wytrzymalosciowy tj. bieganie. Tez mysle o sztukach walki.

A wiec obmyslilem sobie taki plan -
I. Codziennie (Świeżą uryną)
-Picie środkowego strumienia porannego moczu oraz moczu tuż przed snem (chociaz niekoniecznie bo czasem nie chce mi sie na siku czekac :P ), ew w ciagu dnai, tak zeby razem dziennie conajmniej z dwa razy wypijac, tak z pol litra nawet. A to zeby uzupelnic hormony, witaminy, mineraly i co abrdzo wazne na dieciee weganskiej - aminowkasy (chcialbym jeszcze rozwinac ten teamt ale to pozniej)
-Płukanie ust - tak z 10 do 30 minut - aby oczyscic i wzmocnic zeby oraz cala jame ustna
- Zakrapianie oczu i nosa - Nie wiem czy to nie bedzie za czesto tak codziennie, ale zakrapianie oczu - dla wzmocnienia wzroku (1-2 razy dziennie, albo po 'dwie serie' z pipety), oraz zakrapianie nosa - w celu regulacji hormonalnej, 'sprzezenia zwrotnego', ponoc ten sposob odzywia takze mozg, noi oczywiscie dla oczyszczenia zatok i ukladu oddechowego
- Nacieranie twarzy i dłoni, wlosow - to raczej w celach kosmetycznych, tuz przed snem

II. Po uzbieraniu 2 l moczu ktory mozna by odparowac wiec tak co 2-3 dni (Mocz odparowany tak do 1/4)
- Powtorka z płukania ust, zakrapiania oczu i nosa i nacierania ze wzgledu na mocniejszy efekt
- Lewatywa z odparowanej do 1/4 uryny - tak okolo 250 ml
- To co zostanie z pół litra do wypije

III. Raz w tygodniu np. w niedziele (Mocz odparowany do 1/4)
- Masowanie punktów akupunkturalnych i ew. okłady

Sam plan wydaje mi sie dosyc wyczerpujacy i kompleksowy, co o nim myslicie ?
I jedno ale - ten plan wymaga eee ... duzo surowca ;p

Powoli wdrazam sie w UT i mam jescze na koniec pare pytań
- Czy mocz odparowany do 1/4 mozna/warto przechowywac, a jak to ile zeby stracil jak najmniej na wartosci ?
- Zrobilem sobie lewatywe z 1/4, tak na oko 200 - 250 ml, potem 'stojka' i lezenie na boku, ale mimo to mocz prawie odrazu ze mnie wylecial. Czy to jest taka reakcja jelita i to z czasem sie przywyczai czy zagoi ?

EDIT:
-Czy w czasie UT dopuszczalna jest suplementacja witaminami, ale nei rutinoscorbinem tylko takimi lepszymi jakosciowo ?

Z gory dzieki za przeczytanie tego mojego dlugasnego postu ;p
Pozdrawiam

mirek_81 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 09, 2010 8:12 pm   

Plan iście zacny;) Obyć tylko dal rade go jak najdłużej realizować

Co do suplementów w proszkach to jabym sobie je darował a skupil sie na zdrowszym jedzeniu Wtedy mocz wydaje sie być mniej odpychający

Lewatywa Niestety jeszcze osobiście nie próbowałem ale jak gdzies czytałem na początku cięzko jest długo przetrzymac zawartość w lepitach Zaleca się samemu powstrzymywać ;wyciek: zapinając mięście kegla (chyba tak to sie piszę) Jak je dobrze wykształcisz napewno Twoja kobieta bedzie bardziej zadowolona podczas zbliżeń;)

Akupunktura Pewnie i w niej cos dobrego jest Nie stosuje wiec nie moge nic powiedzieć

Okłady Napewno jesli się zranisz pomoga błyskawicznie w gojeniu ran A jesli masz alergie skórną również zdziałają cuda Przynajmnie mi pomagają

Przechowywanie odparowanej uryny Pewnie mozna Nie wiem Jeszcze nie stosowałem Ale jak stara uryna tez jest pomocna to moze i stara odparowana Chyba na okłady trzeba próbować i taką i taką Która bardziej bedzie na Ciebie działała tą stosuj

I powodzenia a takich planach
Ps Dlaczego zaczałeś stosować UT? Chodzi o wyleczenie się z jakiejś choroby czy poprawieniu kondycji organizmu?
Poczytaj oraw food zie witaranizmie surowej diecie (a raczej żywności)
Uważam ze w połączeni z UT moze zdziała naprawde wiele;)
Ps2 Srki za blędy Słownik w operze przestał mi działać hihi

Pomidor 
Czasem tu zagląda

Wysłany: Pią Lip 30, 2010 3:53 pm   

Sory, ze tak późno odpisuje, ale nie miałem zbytnio czasu.

Planu do tej pory niestosowałem bo byłem na wakacjach, jestem na głodówce trzydniowej i od poniedziałku wszystko zaczynam ;]

UT zaczynam stosować, żeby wzmocnić organizm, kondycje i poprawić zdolności umysłowe, noi poprawic trochę wygląd skóry, włosów itp. ;p

Na surowej diecie probowałem być w ubiegle wakacje jak zacząłem przygode z głodówkami i UT, ale nie pomogło mi. Moj uklad trawienny jest w jakis sposób uszkodzony albo nadwyrężony bo poprostu nie trawiłem wszystkiego dokładnie, nadal to mam naprzykład z orzechami, dlatego teraz boje się o źródło np. cynku w diecie, w czym z warzyw, kasz, owocow jest go najwiecej ?

Teraz ukladam sobie od nowa diete, a raczej sposob odzywiania.
Wyeliminuje wszystkie produkty odzwierzece, sztuczne (czekolada :( ), przetworzone i uczulające tj. gluten czy soja. Hehe, jak sie okazalo w Mcd na podkladakach na tacki jest tabela kaloryczna produktow i tam jest spis najbardziej popularnych alergenow ;p
chce wprowadzic ok 4-5 posilkow dziennie. Sniadanie - Weglowe, przekaska, obiad - Białkowy, przekąska, kolacja Koktajl jakis.
Teraz bede sie odzywial glownie wazywami surowcymi (pomidorki, cebulki) i gotowanymi (wrzucam wszystko do gara i gotuje przez 20 minut, tj, marchewki czy buraki ktore sa mocno twarde), kaszami i ryzem oraz straczkami (soczewica, fasola, fasolka) zeby byla jak najwieksza roznorodnosc bialek.
Jedynym zrodlem tluszczu bedzie olej z siemienia lnianego oraz samo siemie zeby zalac organizm omega3. Po jakims czasie zaczne dolaczac orzechy i pestki jak zobacze ze sie juz dobrze trawia. Na początku też mocno ogranicze słodkie owoce zeby mi w kichac nie fermentowały. No, to chyba wszystko ;p

A wiesz coś może o mechanizmie który opisał Małachow, że w moczu znajdują się białka rozbite na aminokwasy, które są dostosowane już do danego orgniazmu i picie moczu 2-3 razy dziennnie uzupelnia zapotrzebowanie na wszystkie bialka ?

Pomidor 
Czasem tu zagląda

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 9:22 pm   

Tak sie zastanawiam nad wątroba, jak na nia działa UT ? Wątroba jest tak jakby pośrodku układu pokarmowego, czy więc dochodzi do niej odopowiednia ilośc uryny podczas lewatyw (metodą stójka 1min potem leżenie na prawym boku 30s.) i piciem moczu dwa razy dziennie ?

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu